Followers

Thursday, 22 January 2015

Blurb Mesej Cinta Terakhir : I Love You

Far cakap Far nak bercerai!”- Farhah
Perkahwinan yang dibina atas dasar cinta, tiba-tiba berantakan dan mahu diakhiri dengan perceraian. Farhah dengan keras kepala dan egonya, manakala Muhsin pula hanya mahu memenuhi kehendak si isteri.
Dalam pada sibuk bercakaran dan saling bertegang urat, ‘perpisahan’ sementara yang terjadi, menerbitkan satu rasa aneh di hati masing-masing. Saat itu, mesej cinta menjadi penghubung antara mereka.
Hai, wife. Dah tidur?
Hai, husband. Belum tidur. Awak duk buat apa?
Tengah mesej dengan isteri sendiri. Wink!Wink!
Mesej-mesej antara mereka mengembalikan memori percintaan yang penuh dengan suka duka sehingga membuatkan Farhah dan Muhsin saling merindu. Dalam diam, ada debar yang menggoncang dada dan ada cinta yang kembali mekar di taman hati masing-masing.
Bila hati mula bertaut kembali, muncul pula Kyra yang dianggap orang ketiga dalam hubungan mereka sehingga mencetuskan cemburu di hati Farhah.
Wife, saya mungkin balik lewat. Lepak dengan Kyra.-Muhsin
Baguslah macam tu. Kyra tukan cantik, seksi, pandai ambil hati orang pula tu.-Farhah
Berbahang hati Farhah melihat perhatian yang Muhsin berikan kepada Kyra sehingga dia memasang satu rancangan untuk mengikat dan memikat kembali hati Muhsin.
Berjayakah rancangan Farhah untuk menyelamatkan rumahtangganya? Dan adakah mesej cinta terakhir ini sebagai penamat hubungan mereka?

No comments:

Post a Comment